Robin Hood - Chmelová, Elena, 1920-1995 (Obnovené obrazy, 1974)
Dobrodružný román baladického ladění o legendárním anglickém zbojníku z doby vlády krále Richarda Lví srdce a později krále Jana. Kniha zobrazuje hrdinu jako smělého a veselého chlapíka, výborného lukostřelce, který nikdy nestrpěl křivdu a který vyrovnával křiklavou společenskou nespravedlnost.